Het « Feest in de Warande » nodigt u uit om een uitzonderlijke dag te beleven. Zwart, geel, rood… kom naar Brussel voor de nationale feestdag! Neem je Belgische vlag mee en toon je getrouwheid aan ons land en de Koninklijke Familie!

Reuzenstoet, folklore, bezoek aan verschillende musea en instellingen… er zijn tientallen animaties op het programma op donderdag 21 juli 2016. Het feest wordt georganiseerd door de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel en vindt plaats van het Federaal Parlement tot het Poelaertplein, via het Koningsplein, de Regentsschapsstraat, de Warandeberg en de Zavel.

Ontdek tientallen gratis animaties van 10 tot 23 uur. Ook dit jaar mag u rekenen op het traditioneel “politiedorp” van de lokale en federale politie op het Poelaertplein.

Defensie presenteert haar activiteiten in de Regentschapsstraat door middel van talrijke demonstraties en initiaties. Het IBZ veiligheidsdorp zal de volgende diensten voorstellen; de Civiele Bescherming, het DDBMH, B-Fast, het Rode Kruis en de jonge brandweerlieden.

Alle publieke instellingen en musea nemen deel aan het feest en zullen op die dag open zijn; de Syngagoge, de Kerken, het Rekenhof, de Musea, de Koninklijke Bibliotheek van België, de Protestante Kapel. Op het Koningsplein wordt je door de Europese Commissie verwacht aan hun stand; “Europa is een dorp”.  Het Warandepark wordt gewijd aan talrijke kinderspelletjes.

De dag wordt afgesloten door een prachtig vuurwerk dat vanuit de tuinen en het dak van het Paleis der Academiën zal worden afgestoken om 23 uur. Duizenden sterren zullen fonkelen aan de Brusselse hemel dankzij de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. De toegang voor het publiek gebeurt enkel via de Koningsstraat en het Koningsplein.

De festiviteiten op 21 juli worden georganiseerd in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (IBZ), de Stad Brussel, de Kanselarij van de Eerste Minister, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie en het Europees Parlement.  Een onvergetelijke dag die u zeker niet mag missen!

Meer informatie : 02/511 90 00

Koningsplein

Koningsplein

Regentschapsstraat II

Regentschapsstraat (II)

Poelaertplein

Poelaertplein